La Tinença de Benifassà
cap de setmana, 5-6 de març 2022 

La Tinença de Benifassà

5 de març Circular: FREDES - Portell de l’infern - cova de l’aire - Salt de Robert - FREDES.

Començarem la nostra ruta agafant la PR que ens du al Portell de l’infern (camí antic que unia les poblacions de Fredes a la Sènia). Des de el Portell ens desviarem per un sender que surt, casi ocult, a l’esquerra del nostre camí per anar a veure la cova de l’aire. Es un tram de anada i tornada, però val la pena ja que la cova es espectacular. Tornarem cap a la PR inicial per a recuperar el camí que ens durà a la casa forestal de la Tenalla, per a continuar cap al Salt de Robert i acabar per un sender, amb prou pendent, cap a Fredes.

Es una de les rutes més conegudes de la Tinença, però no per això ha deixat de ser una ruta on podrem tornar a admirar paisatges impressionants, formacions de roca calcària com la Punta del Solà o el Pont Foradat, creuar barrancs i caminar per bosc mediterrani.

Distancia: 14,88 km

Desnivell: 1220 m

Dificultat: fàcil/moderat


6 de març Circular: BALLESTAR - Forn del Vidre - Mines de Ferro - Moleta del Terme - BALLESTAR.

La ruta pot començar a Ballestar, passarem pel poblat ibèric i seguirem el camí que acompanya al cau del riu Sènia fins arribar al Forn del Vidre. Deixarem la pista per anar pujat cap al coll de la penya de l’àguila, on podrem gaudir d’unes vistes espectaculars de tota la comarca cap al mar, els caps d’oliveres, el Delta, Montsià, Irta,.... Seguirem pel llom de la muntanya passant per les mines de ferro fins arribar a la Moleta del Terme, on podrem parar una estona. Després del descans continuarem pel camí fins trobar un sender a la dreta que ens durà a Ballestar de nou.

Distancia: 18,07 km

Desnivell: 877 m

Dificultat: fàcil/moderat


Eixida: divendres dia 4, per la tarda. Sopar al alberg. Places reservades: 12

Contacte: Rosa Artés, 600 949 019

Dormir: Alberg “La Font Lluny” Preu: 37€ dia mitja pensió, (dos dies MP: 74€), habitacions per a dos persones. Hi hauríem d’ingressar, al conter del club, 20€ abans del 25 de febrer. Si la plaça fora cancel·lada, el CIM tornaria els diners descomptant despeses de cancel·lació que ens puguin cobrar, en cas de que la plaça no es cobris.

Conter CIMConcepte: "Tinença. Nom del participant".

- El temps en Pobla de Benifassà -

Si eres soci pots consultar les teues dades, comunicacions i rebuts registrant-te en cimvalencia.playoffinformatica.com

I també des del teu mòbil amb l'app "Playoff Entitades" en Google Play (android) o en App Store (Apple), com a soci del Club Integral de Montaña

Recorda que en participar en qualsevol activitat del CIM, declares la teua assumpció de responsabilitat.
<Llistat de totes les Activitats del CIM>

 

Compartir