TransCalderona. Travessa integral i pernocta de la Serra CalderonaBotón Apuntarme
28 i 29 de setembre de 2019 

Fotos en Facebook del sábado https://www.facebook.com/groups/CIMvalencia/permalink/2400262223403956/

Fotos en Facebook del domingo https://www.facebook.com/groups/CIMvalencia/permalink/2403363906427121/

TransCalderona.

Travessa integral i pernocta de la Serra Calderona.

28 i 29 de setembre de 2019. XXV aniversari CIM 1994-2019.

Ruta que recorre la Serra Calderona d'Oest a Est.

Llarg i interessant recorregut que ens permet gaudir de la  Serra Calderona en una travessa inèdita en la que es coronen 12 cims. Començant a Gàtova, pernoctant a Serra i acabant a Puçol.

44 km de distància i +2000 m en 2 jornades.

Un autobús ens portarà el dissabte fins a l'inici de la ruta (hora d'eixida per confirmar) i ens recollirà l'endemà diumenge 19 en els voltants de Puçol per a retornar-nos al punt de recollida.

Al contrari que en el intent de realitzar aquesta activitat el pasat mes de maig, en el cas de no arribar a la xifra de 15 participants necessaria per a poder flotar l’autobus, l’eixida es fará de totes les maneres pel que será necessari comptar amb familiars o amics/es, etc. per a transportar a les persones participants el dissabte al punt d’eixida en Gátova. En aquest cas la tornada des-de Puçol el diumenge seria menys problemática ja que n’hi-han possibilitats variades amb transport public.

A part del material necessari per a caminar, és necessari portar aïllant, sac, roba de  recanvi i útils de neteja personal per a realitzar la pernocta en el “sòl dur” de les instal·lacions del gimnàs del poliesportiu de Serra que ha sigut cedit per l'Excm. Ajuntament per a col·laborar en aquesta activitat. Del gimnàs utilitzarem les instal·lacions interiors com a dormitori. El gimnàs disposa de dutxes d'aigua calenta, W.C, etc. tant de senyora com de cavaller.

En aquests moments s'està tramitant un transport del material necessari per a la pernocta des de Gàtova fins a Serra amb la finalitat de caminar amb menor pes a la motxilla i més comoditat. Cas de comptar amb aquest servei cada participant haurà de preparar el material de pernocta en una motxilla o “petate” tancat i perfectament identificat amb la finalitat de facilitar la recollida posterior. No estarà permés incloure diners, documentació i objectes de valor.

L'eixida, també pretén ser una “excusa” per a fer un sopar tots i totes junts.

En el respectiu a la caminada, és la consecució d'un intent de constituir un Alta Ruta de la Serra Calderona conformant un recorregut que lluny de buscar els camins i sendes més directes ens conduïsca de cim en cim des d'un extrem de la Serra fins al seu final a la vora de la Mar Mediterrania. És l’unió de 2 activitats realitzades anteriorment en el Club “Especial 20 aniversari. TransCalderona 6 CIMs” i “De Serra a Puçol. TransCalderona 2”.

Primera Jornada:

La ruta comença en la font de San Isidro o dels 6 xorros de Gàtova, situada al costat del barranc del Carraixet que establim com a punt de partida i límit de la Serra Calderona per l'Oest . Seguim l'itinerari de GR 10 en direcció Puçol per a anar fins al coll del pic de l'Àguila des d'on pugem al pic (PRIMER CIM).
Continuem per GR fins a l'alt del molí Iranzo (SEGON CIM). Aci continuem pista/senda que ens deixa en el camí forestal de Tristany.

A Tristany uns 4 km esmorzar/dinar. Seguim fins l'observatori i pugem muntanya a través a Montemayor (TERCER CIM).  

Enllaç amb pista Serra a Gàtova i després d'agafar pista que va a Penyablanca hem de trobar en el coll roig pujada al sapo i Penyes Amargues (QUART CIM) que, encara que ja no tan emboscada, continua siguent una senda estreta.  

Una vegada en Penyes Amargues continuem per senda fins al refugi Vicent Penyafort i seguim fins al mirador de Mireia en Rebalssadors (QUINT CIM) per on agafem una altra vegada la variant del GR 10 fins al coll de Potrillos i ací agafem una senda que després de portar-nos molt prop de la Gorrissa (SEXT CIM), ens baixa per un camí difícil de seguir en alguns moments fins al poliesportiu de Serra.

Segona jornada:

La ruta comença a Serra amb una forta pujada durant els primers 4 km que ens fa situar-nos després de pujar al Castell de Serra (536 msnm), sobre la major altura que aconseguim durant la marxa de hui, els 716 msnm del Alt del Pí.

Des d'ací iniciem un descens que la vegetació converteix en incòmode per a arribar al paratge de Barrancfond, travessar La Mallà i pujar el característic cim de la Mola de Segart (567 msnm) que descendirem per "la càries". El següent cim, és el Pic de l'Àguila (466 msnm) el qual és en aquest recorregut amb la direcció Oest/Est el cim més còmode de pujar. La marxa ens porta a descendir una forta pendent que amb la distància que portem recorreguda pot posar a prova els nostres genolls, envoltar pel Sud el pic de l'Aigua Amarga, recórrer una senda que ens porta a unir els passos amb el tram del GR10 que transita des del Coll de la Calderona fins a Guaita (406 msnm) la màxima altitud del qual queda desvirtuada per la poca prominència, la vista i la falta de fita indicativa, destrepar el famós “pas dels borregos” que encara que no és massa complicat per als acostumats a aquest tipus de passos, pot ser que certes persones es troben incomodes i insegures a l'hora de superar-ho i aconseguir ja sense gran dificultat l’últim cim de la Serra Calderona, el Picaio (373 msnm), una talaia situada en absoluta "primera línia" de mar. Encara necessitarem realitzar un descens d'uns 320 m de desnivell per a arribar fins a la nostra destinació. <Fotos>.

Consideracions per a les 2 jornades:

- Cal portar aigua en abundància ja que no hi ha fonts ni llocs on proveïr-se i la major part del recorregut estarem exposats al Sol si el dia és assollejat. No oblidar portar aliment que es considere oportú per a menjar en ruta.

- L'esmorzar de picoteig i menjar es realitzarà en ruta.

- És recomanable portar pantalons llargs perquè es transita algunes zones de muntanya amb matolls.

- Les places són limitades.

Organitza l'eixida, Cèsar Domingo Puig, però per a la logística i apuntar-se, fer l'ingrés, i confirmar a  Enrique Martí, whatsapp 608251546, Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.

- L'oratge a Serra (predicció a 14 dies)-

1994-2019 25 anys CIM
Recorda que en participar en qualsevol activitat del CIM, declares la teua assumpció de responsabilitat.
<Llistat de totes les Activitats del CIM>
Compartir