Rutes per La Vall de la Murta Botón Apuntarme
diumenge, 25 d'Octubre de 2015

CIMxNEPAL: Rutes per La Vall de la Murta
(25 D’OCTUBRE DE 2015)


Tot i que les nostres muntanyes són més modestes que les de Nepal, la Vall de la Murta representa un dels escenaris naturals més bonics dels que podem triar per tal de tindre present al vincle que tenim amb les muntanyes d’ací i les d’aquelles llunyanes terres i amb els seus acollidors habitants, que en aquest moment estan necessitats de la nostra ajuda.
Dins del projecte CIMxNEPAL us volem proposar una eixida solidaria de senderisme apta per a tots els públics, incloent als més joves de les famílies. Tractarem de realitzar tres itineraris diferents, amb distinta durada i desnivell acumulat i intentarem concloure les tres opcions al mateix punt i a la mateixa hora per tal de poder dinar baix, a la zona del monestir, tots junts.

La Murta és un paratge natural amb un gran valor ecològic, pròxim a Alzira amb una atapeïda superfície vegetal on hi podem trobar alborcers, fleixes, llentiscles... compartint un dens sotabosc que s'estén per davall del perfil de cims que envolten la vall. Els màxims exponents d’estes elevacions els constitueixen el cim de Les Orelles d’Ase (580m), La Creu del Cardenal (540m) i El Cavall Bernat (580m). Tots ells són miradors excepcionals de la planura que arrenca des de Corbera, Llaurí i Favara i es perd cap al nord del golf de València i la mar per un costat i la Valldigna cap al sud i el sud-est.
   
El Monestir de Santa Maria de la Murta S.XIV-XV (ruïnes), es troba al centre de la vall, rodejat pels esmentats cims. Pròxim a ell i en els nostres recorreguts hi descobrirem el Viaducte de la Murta, la Font del mateix nom (aigua no potable) i l’ermita de Santa Marta…

OPCIONS DE LES DIFERENTS RUTES
RUTA “A”: CIRCULAR BARRANC DE LA MURTA  AMB ASCENSIÓ A “LA CREU DEL CARDENAL” I FINAL AL MONESTIR DE SANTA MARIA DE LA MURTA.
DISTÀNCIA: 7,3Km        DESNIVELL: 514m

RUTA “C”: CIRCULAR BARRANC DE LA MURTA  AMB ASCENSIÓ AL CIM “LES ORELLES DE L’ASE”, A “LA CREU DEL CARDENAL”, “CAVALL BERNAT” I FINAL AL MONESTIR DE SANTA MARIA DE LA MURTA.
DISTÀNCIA: 10Km        DESNIVELL: 700m


LLOC I HORA D’EIXIDA: Gasolinera de la “rodona dels hams” a les 9h o al pàrquing de la Murta a les 9h30’ (veure descripció de “COM ARRIBAR”).  Atenció al canvi d'hora la nit del dissabte al diumenge.

IMPORTANT: Per tal d’organitzar adequadament l’eixida, es precís que aviseu al coordinador de l’eixida: Pedro Lascorz perelasal&gmail.com

COM ARRIBAR:
Pista de Silla - Autovia A-7 d'Albacete
Prendre l'eixida 373 i continuar per la CV-50 en direcció Alzira i Carcaixent
Seguir per CV-43 (Ctra. de Corbera) – Hospital d’Alzira.
Continuar per la CV-510 (direcció camí de la Murta) creuant la Urbanització de Sant Bernart.
Pàrquing de La Murta.
COORD. GPS: N39° 07.976' W0° 22.363'

Siguiendo con la iniciativa del CIMxNEPAL, en esta salida os animo a que invitéis al mayor número de amigos para que vengan y, si es de su agrado, participen con alguna donación con este fin solidario.

 

COORDINADORPedro Lascorz perelasal&gmail.com

- El Tiempo en Alzira (predicción a 14 días) -

En aquesta activitat, de forma voluntària, tindràs oportunitat de fer una aportació al CIMxNEPAL.
Recorda que en participar en qualsevol activitat del CIM, acceptes la seua exempció de responsabilitat.
<Llistat de totes les Activitats del CIM>
Compartir