Senderisme a Vilafamés. Cresta del MorralBotón Apuntarme
1 de desembre de 2019 

Post en Facebook

vídeo

Senderisme a Vilafamés

Cresta del Morral

Aquest diumenge dia 1 de desembre Senderisme equipat i Memòria Històrica. Recordeu que el diumenge es la Maratò de València, ulls als talls dels carrers.

Punt de Sortida a València: Quedem a les 8:30 hores a la rotonda dama Elx. Els que surtin de la part est de València poden acudir directament a Vilafamés (per no creuar la ciutat). Si avises podem quedar en l'estació RENFE de Sagunt a les 9:00.

Punt de trobada a Vilafamés: A les 9:30 quedarem a Vilafamés. Ací teniu el punt d'aparcament https://goo.gl/maps/e5Fyu5m1cQnvpwB56

PROGRAMA DE L'EXCURSIÓ

Sortirem caminant de la Plaça de la Font que està al mig de la vila. La ruta son 8,5 km i el desnivell de uns 450 m.

Esforç: Moderat

Dificultat: Es un Camí amb trepades de vegades equipades. La cresta no te masa dificultat (pero no es caminar sols).

Recorregut: Sortim de Vilafamés creuant un barranc per pista i després per senda accedim a unes fissures que donen peu a unes lloses per on accedim a la cresta fins al cim del Morral. Baixem per senda fins al coll que ens portarà a una pista, que pasa per una cantera, i agafarem  una nova pista que ens tornarà per un bonic paratge i sense masa desnivell fins al poble.
Després ens desplaçarem amb el cotxes (3km) per a veure el 422 Camp d'Aviació de la II República (construït a 1937) del front de Terol. Podrem veure un avió Polikarpov I-15 (el xato) i fins i tot podrem trobar l'ànima d'algún aviador de la legió condor. Aquestes defenses i refugis estan molt ben conservats, gràcies a la feina que anem recuperan de la memòria histórica.

Deixarem la cova de Bodimili per a un altra volta ja que està tancada per recuperació.

Coordina: Rosa Artés,  rosartess&gmail.com, 600949019.

- L'oratge a Vilafamés (predicció a 14 dies)-

1994-2019 25 anys CIM
Recorda que en participar en qualsevol activitat del CIM, declares la teua assumpció de responsabilitat.
<Llistat de totes les Activitats del CIM>