25 anys CIM 25 llibresBotón Apuntarme
dijous 28 març de 2019 

La FEMECV ens ha concedit una ajuda de 300 € per al projecte CIM25Llibres!

En València, a 30 de juliol de 2019, havent-se reunit el comité de la Vocalia de Cultura, Territori i Voluntariat, de Valoració i Concessió d'ajuda al programa d'Activitats Culturals FEMECV 2019, acorda concedir a 16 clubs i seccions esportives de la FEMECV subvencions, per un import global de 5.000 €, per al programa d'activitats culturals 2019.
PROPOSTA CONCESSIÓ AL CIM (CLUB INTEGRAL DE MUNTANYA DE VALÈNCIA)
ACTIVITATS: CIM25LLIBRES. Adquisició d'una selecció de 25 llibres de muntanya per al 25e aniversari del CIM (1994-2019) per a compartir entre lectors. Es convocaran quatre trobades/tertúlies per a comentar entre els lectors alguns dels llibres seleccionats.
IMPORT AJUDA: 300,00 €. 

25 llibres per al 25 aniversari del CIM (1994-2019)

Llegir sobre la muntanya; llegir a la muntanya. Alguns llibres són muntanyes de paper que transitem amb l'ànim i fascinació amb els quals ens endinsem a les muntanyes físiques. Llegir en un refugi; en un prat; en un cim assolellat; a casa... llegir.

El CIM proposa una llista de 25 títols relacionats amb la muntanya per a ser llegits al llarg d'enguany, al qual celebrem el seu 25 aniversari. Per descomptat, quantes més persones puguen llegir cada llibre millor encara. Tal vegada algú s'anime a llegir els 25 llibres!

Com fer-ho?

Els 25 títols han sigut comprats o aconseguits pel CIM, i la Llibreria Patagonia, del nostre amic Ángel Sáez, ens servirà de punt d'intercanvi. Pots passar per allí a demanar el llibre que hages triat. Quan ho acabes, porta-ho de nou a Patagonia perquè altres persones puguen també llegir-ho. Si t'ha agradat el llibre també pots comprar-lo en Patagonia per a la teua biblioteca o per a regalar.

Per a confirmar que els socis i les sòcies del CIM completem l'activitat proposada, el CIM ha habilitat en la web un espai amb el llistat de les obres seleccionades i les persones que es troben participant.

Quatre trobades per a comentar alguns dels llibres

Per a completar l'activitat s'han programat quatre sessions de tertúlia. En cadascuna d'elles, es presentarà un dels llibres, per donar pas a la tertúlia entre les persones assistents sobre, bé l’obra escollida o sobre unes altres. En definitiva, una estona de xarrada entre afeccionats als llibres de muntanya.

Llibreria Patagonia acollirà aquestes tertúlies, que tindran lloc després de l'estiu. El CIM i Llibreria Patagonia facilitaran tota la informació d'aqueixes tertúlies amb antelació.

Instruccions / Instrucciones

Primer has d'inscriure't en la llista de lectors de CIM25llibres, per telèfon, mail, Whatsapp o formulari a Juanvi Hoyos (punxa ací) o a algun altre membre de la directiva. Per a estar autoritzat a retirar llibres has d'estar en la llista de LECTORS de CIM25llibres, sol·licita-ho i comprova que estàs inclòs (no és immediat).

Els 25 títols ja han sigut comprats o aconseguits pel CIM. Ángel Sáez s'ha oferit per a gestionar els préstecs i la Llibreria Patagonia (LP), ens servirà de punt d'intercanvi.

En la llista de LLIBRES de CIM25llibres pots consultar en la seua Traça (cronologia de lectors), els qui ho han llegit, qui és el lector actual, i en cas que figure LP com a última anotació és que està disponible en la llibreria Patagonia (LP).

Pots passar per la Llibreria Patagonia en el seu horari 9.30-14.00, 16.30-20.00 de Dl. a Dv, i dissabte 10.30–14.00, 17.00–20.00, i si ja estàs en la llista de lectors podràs portar-te un dels llibres disponibles. Quan ho acabes (en menys de 2 setmanes, per favor), retorna-ho com més prompte millor, a la llibreria Patagonia perquè altres persones puguen també llegir-ho. Si t'ha agradat el llibre també pots comprar-lo per a la teua biblioteca o per a regalar. I volta a començar amb un altre llibre, que fins a final d'any estaran disponibles.

Es recomana utilitzar aquest procediment, per respecte als altres lectors i, per a facilitar la gestió, però si en casos assenyalats i excepcionals, es produeix el préstec o intercanvi de llibres entre lectors sense passar per LP, ha d'informar-se puntualment a Juanvi o a Ángel(LP) perquè mantinguem les llistes actualitzades.

Primero debes inscribirte en la lista de lectores de CIM25libros, por teléfono, mail, Whatsapp o formulario a Juanvi Hoyos (pincha aquí) o a algún otro miembro de la directiva. Para estar autorizado a retirar libros debes estar en la lista de  LECTORES  de CIM25libros, solicítalo y comprueba que estás incluido (no es inmediato).

Los 25 títulos ya han sido comprados o conseguidos por el CIM. Ángel Sáez se ha ofrecido para gestionar los préstamos y la Librería Patagonia (LP), nos servirá de punto de intercambio.

En la lista de LIBROS de CIM25libros puedes consultar en su Traza (cronología de lectores), quienes lo han leído, quien es el lector actual, y en caso de que figure LP como último apunte es que está disponible en la librería Patagonia (LP).

Puedes pasar por la Librería Patagonia en su horario 9:30-14:00, 16:30-20:00 de Lu a Vi, y sábado 10:30–14:00, 17:00–20:00, y si ya estás en la lista de lectores podrás llevarte uno de los libros disponibles. Cuando lo acabes (en menos de 2 semanas, por favor), devuélvelo cuanto antes mejor, a la librería Patagonia para que otras personas puedan también leerlo. Si te ha gustado el libro también puedes comprarlo para tu biblioteca o para regalar. Y vuelta a empezar con otro libro, que hasta final de año estarán disponibles.

Se recomienda utilizar este procedimiento, por respeto a los demás lectores y, para facilitar la gestión, pero si en casos señalados y excepcionales, se produce el préstamo o intercambio de libros entre lectores sin pasar por LP, debe informarse puntualmente a Juanvi o a Ángel(LP) para que mantengamos las listas actualizadas.

 

Llibres de CIM25llibres
Llibres. Descripció Traça (cronologia de lectors)

B01 BERGER, John: Una vez en Europa, Alfaguara, 2015.

John Berger (1927-2017) va ser un escriptor, crític d'art, pintor i guionista de cinema britànic que va viure molts anys als Alps francesos. En la seua col·lecció de contes Una vegada a Europa narra magistral i commovedorament la decadència del món tradicional alpí enmig del marasme de la modernitat capitalista. Una de les millors proses de ficció sobre les societats montanes europees.

John Berger (1927-2017) fue un escritor, crítico de arte, pintor y guionista de cine británico que vivió muchos años en los Alpes franceses. En su colección de cuentos Una vez en Europa narra magistral y conmovedoramente la decadencia del mundo tradicional alpino en medio del marasmo de la modernidad capitalista. Una de las mejores prosas de ficción sobre las sociedades montanas europeas.

LP-L08-L09-LP-L01-LP-L14-LP-L19

B02 BOWMAN, William Ernest: Al asalto del Khili Khili, Barrabés, 2001. Hi ha una altra edició de 2016, titulada "Hasta arriba, Blakie Books".

A l'assalt del Khili-Khili de l'anglés W.E. Bowman (1911-1985) és una divertida paròdia dels relats de les expedicions a l'Himàlaia dels anys cinquanta. S'ha convertit des de la seua publicació en 1956 en un clàssic de la literatura de muntanya pel seu corrosiu humor i per la hilarant galeria de personatges de l'expedició al Khili-Khili.

Al asalto del Khili-Khili del inglés W.E. Bowman (1911-1985) es una divertida parodia de los relatos de las expediciones al Himalaya de los años cincuenta. Se ha convertido desde su publicación en 1956 en un clásico de la literatura de montaña por su corrosivo humor y por la hilarante galería de personajes de la expedición al Khili-Khili.

LP-L22-LP-L11-LP-L19-LP-L29-LP

B03 BUKREEV, Anatoli, DEWALT, G.V.: Everest 1996. Crónica de un rescate imposible, Desnivel, 2017.

Aquest llibre constitueix la resposta de l'alpinista i guia soviètic-kazakh Anatoli Bukreev (1958-1997) al llibre de l'alpinista i periodista estatunidenc Jon Krakauer Mal d'altura. Tots dos havien sigut protagonistes del drama de maig de 1996 en el qual van morir diversos guies i clients a l'Everest.

Este libro constituye la respuesta del alpinista y guía Anatoli Bukreev soviético-kazajo (1958-1997) al libro del alpinista y periodista estadounidense Jon Krakauer Mal de altura. Ambos habían sido protagonistas del drama de mayo de 1996 en el que murieron varios guías y clientes en el Everest.

LP-L01-LP-L03-LP

B04 BUZZATI, Dino: Los indómitos de la montaña, Gallo Nero Ediciones, 2016.

L'italià Dino Buzzati (1907-1983) va ser periodista, novel·lista, alpinista en les seues Dolomites natals, músic i pintor aficionat. És cèlebre la seua novel·la El desert dels tàrtars. Les seues cròniques per al diari Corriere della Sera sobre l'alpinisme formen part del millor de la literatura europea sobre la muntanya. Aquest llibre és una selecció d'articles i cròniques que brillen pel seu magnífic estil i per la seua perspicàcia per a entendre aqueix sentiment de la muntanya que atrapa a homes i dones.

El italiano Dino Buzzati (1907-1983) fue periodista, novelista, alpinista en sus Dolomitas natales, músico y pintor aficionado. Es célebre su novela El desierto de los tártaros. Sus crónicas para el diario Corriere della Sera acerca del alpinismo forman parte de lo mejor de la literatura europea sobre la montaña. Este libro es una selección de artículos y crónicas que brillan por su magnífico estilo y por su perspicacia para entender ese sentimiento de la montaña que atrapa a hombres y mujeres.

LP-L01-LP-L03-LP-L08-L09-LP

B05 CALDWELL, Tommy: Push. La aventura de un escalador más allá de los límites, Desnivel, 2018.

L'escalador estatunidenc Tommy Caldwell (1978) ha dut a terme innovadores escalades. A més, va viure una dramàtica experiència en ser segrestat per integristes musulmans a Kirguizistan.

El escalador estadounidense Tommy Caldwell (1978) ha llevado a cabo innovadoras escaladas. Además, vivió una dramática experiencia al ser secuestrado por integristas musulmanes en Kirguistán.

LP-L01-LP

B06 CHERRY-GARRARD, Apsley: El peor viaje del mundo. La expedición de Scott al Polo Sur, Desnivel, 2017.

Explorador britànic (1886-1959) va formar part de l'expedició de Scott al Pol Sud. El seu llibre narra aquesta expedició i el tràgic final de part dels expedicionaris.

Explorador británico (1886-1959) formó parte de la expedición de Scott al Polo Sur. Su libro narra dicha expedición y el trágico final de parte de los expedicionarios.

LP-L03-LP-L01-LP-L11-LP

B07 CORONA, Mauro: Fantasmas de piedra, Altair, 2011.

Escriptor, alpinista i escultor italià (1950) que va viure en Erto, un dels pobles arrasats per la catàstrofe de la presa del Vajont, el 9 d'octubre de 1963. Fantasmes de pedra és una evocació de les vides trencades per aquella tragèdia que va causar més de 2.000 morts. Una empàtica aproximació a la societat rural de Dolomites amb una prosa magnífica.

Escritor, alpinista y escultor italiano (1950) que vivió en Erto, uno de los pueblos arrasados por la catástrofe de la presa del Vajont, el 9 de octubre de 1963. Fantasmas de piedra es una evocación de las vidas rotas por aquella tragedia que causó más de 2.000 muertes. Una empática aproximación a la sociedad rural de Dolomitas con una prosa magnífica.

LP-L11-LP-L14-LP-L29

B08 DAUMAL, René: El Monte Análogo, Atalanta, 2006.

René Daumal (1908-1944), literat i alpinista francés va redactar aquesta inacabada “novel·la d'aventures alpines no eucledianas i simbòlicament autèntiques” en 1939, però es va publicar pòstumament en 1958. Una obra radicalment singular, dotada d'una gran capacitat poètica i simbòlica.

René Daumal (1908-1944), literato y alpinista francés redactó esta inacabada “novela de aventuras alpinas no eucledianas y simbólicamente auténticas” en 1939, pero se publicó póstumamente en 1958. Una obra radicalmente singular, dotada de una gran capacidad poética y simbólica.

LP

B09 DIEMBERGER, Kurt: K2 El nudo infinito, Desnivel, 2016.

El llegendari alpinista austríac Kurt Diemberger (1932) ha sigut un pioner del huitmilisme, de la literatura i el cinema de muntanya. Aquest llibre està dedicat a l'imponent K2.

El legendario alpinista austríaco Kurt Diemberger (1932) ha sido un pionero del ochomilismo, de la literatura y el cine de montaña. Este libro está dedicado al imponente K2.

LP-L14-LP

B10 ESPEDAL, Tomas: Caminar (o el arte de vivir una vida salvaje y poética); Siruela, 2008.

El noruec Tomas Espedal (1961) compta alguns dels seus viatges a peu com un cant a l'alegria i la vitalitat, mentre reflexiona sobre el sentit del viatge i la seua relació amb la literatura i la filosofia. Una obra que destaca clarament entre la ingent “literatura del caminar” que ha proliferat en els últims anys i de la qual una gran part a penes té interés.

El noruego Tomas Espedal (1961) cuenta algunos de sus viajes a pie como un canto a la alegría y la vitalidad, mientras reflexiona sobre el sentido del viaje y su relación con la literatura y la filosofía. Una obra que destaca claramente entre la ingente “literatura del caminar” que ha proliferado en los últimos años y de la que una gran parte apenas tiene interés.

LP-L01-LP-L27-LP-L03-LP

B11 FERRARI, Marco A.: Freney 1961. La gran tragedia del Mont Blanc, Desnivel, 1998.

Walter Bonatti, Pierre Mazeaud, Roberto Gallieni, Andrea Oggioni, Robert Guillaume, Pierre Kohlman i Antoine Vieille van coincidir en el difícil Pilar del Freney del Mont Blanc al juliol de 1961. El mal temps els va atrapar i només van sobreviure els tres primers. El periodista Marco Ferrari narra aquest esdeveniment que va marcar el començament de la mediatització de l'alpinisme i, especialment, dels accidents.

Walter Bonatti, Pierre Mazeaud, Roberto Gallieni, Andrea Oggioni, Robert Guillaume, Pierre Kohlman y Antoine Vieille coincidieron en el difícil Pilar del Freney del Mont Blanc en julio de 1961. El mal tiempo les atrapó y sólo sobrevivieron los tres primeros. El periodista Marco Ferreri narra este suceso que marcó el comienzo de la mediatización del alpinismo y, especialmente, de los accidentes.

LP-L03-L01-LP-L09-LP

 

B12 HARRER, Heinrich: La Araña Blanca. Historia de las escaladas de la pared N del Eiger, Desnivel, 2016.

Llegendari alpinista austríac (1912 -2006) que va participar en la primera escalada a la paret Nord de l’Eiger i va viure durant set anys al Tibet després de creuar l'Himàlaia. El llibre narra les temptatives i la primera escalada de la famosa Nord de l’Eiger, als Alps suïssos.

Legendario alpinista austríaco (1912 -2006) que participó en la primera escalada a la pared N del Eiger y vivió durante siete años en el Tíbet tras cruzar el Himalaya. El libro narra las tentativas y la primera escalada de la famosa Norte del Eiger, en los Alpes suizos.

LP-L01-LP

B13 HERGÉ: Tintín en el Tíbet, Juventud

El belga Georges Remi (1907-1983) es el creador del personaje Tintín. De todos los álbumes, su preferido era Tintín en el Tíbet. Un relato repleto de referencias culturales, de significados no siempre explícitos y algunas sorpresas. Un relato iniciático al que vale la pena volver; muy adecuado para leer en compañía de gente menuda.

LP

B14 HERZOG, Maurice: Annapurna, primer 8.000, Desnivel, 2010.

Maurice Herzog (1919-2012) alpinista i polític francés. Juntament amb Louis Lachenal va ascendir en 1950 l’Annapurna. El seu llibre és el relat “oficial” de l'expedició i constitueix encara un títol de referència en la literatura alpina. Amb el temps, la seua versió d'aquella gesta s'ha vist confrontada a altres versions. David Roberts ha analitzat aquella controvèrsia en Annapurna, l'altra veritat, també inclòs en aquesta selecció. És recomanable llegir conjuntament les obres d’Herzog i de Roberts.

Maurice Herzog (1919-2012) alpinista y político francés. Junto con Louis Lachenal ascendió en 1950 el Annapurna. Su libro es el relato “oficial” de la expedición y constituye aún un título de referencia en la literatura alpina. Con el tiempo, su versión de aquella gesta se ha visto confrontada a otras versiones. David Roberts ha analizado aquella controversia en Annapurna, la otra verdad, también incluido en esta selección. Es recomendable leer conjuntamente las obras de Herzog y de Roberts.

LP-L19-LP

B15 HOHL, Ludwig: Escalada, Editorial Minúscula, 2008

Poc conegut autor suís, Ludwing Hohl (1904-1980) va practicar de jove l'alpinisme. A penes va tindre èxit i la seua existència va transcórrer entre la pobresa i l'alcoholisme. Des del centre de la benpensant Europa el seu missatge era de profunda radicalitat davant el contrasentit de la vida. Escalada és una novel·la curta... però molt densa.

Poco conocido autor suizo, Ludwing Hohl (1904-1980) practicó de joven el alpinismo. Apenas tuvo éxito y su existencia trascurrió entre la pobreza y el alcoholismo. Desde el centro de la bienpensante Europa su mensaje era de profunda radicalidad ante el sinsentido de la vida. Escalada es una novela corta... pero muy densa.

LP-L08-L09-LP-L01-LP

B16 KUKUCZKA, Jerry: Mi mundo vertical, Desnivel, 2017.

Gran alpinista polonés (1948-1989) desaparegut en el Lhotse. En aquest llibre narra la seua trajectòria muntanyenca en les especials condicions de la Polònia comunista.

Gran alpinista polaco (1948-1989) desaparecido en el Lhotse. En este libro narra su trayectoria montañera en las especiales condiciones de la Polonia comunista.

LP-L03-LP

B17 MCDONALD, Bernardette: Escaladores de la libertad. La edad de oro del himalayismo polaco, Desnivel, 2015.

L'escriptora canadenca Bernardette McDonald (1951) reflexiona sobre el potent alpinisme polonés, encapçalat per grans figures com Kukuczka o Kurtyka, que van buscar a l'Himàlaia la llibertat que no trobaven en la seua pàtria.

La escritora canadiense Bernardette McDonald (1951) reflexiona sobre el potente alpinismo polaco, encabezado por grandes figuras como Kukuczka o Kurtyka, que buscaron en el Himalaya la libertad que no encontraba en su patria.

LP-L10-LP-L14-LP

B18 MCDONALD, Bernardette: Guerreros alpinos. La historia heroica del alpinismo esloveno, Desnivel, 2016.

Bernardette McDonald presenta en el seu llibre l'alpinisme eslové que va protagonitzar audaces ascensions a l'Himàlaia, allunyat dels focus mediàtics que prompte van envair l'alpinisme occidental.

Bernardette McDonald presenta en su libro el alpinismo esloveno que protagonizó audaces ascensiones en el Himalaya, alejado de los focos mediáticos que pronto invadieron el alpinismo occidental.

LP-L08-LP

B19 RAMUZ, Charles-Ferdinand: Cumbres de espanto, Plaza y Janes, 1970. Hay otra edición más reciente titulada El gran miedo en la montaña, Montesinos, 1988.

El novel·lista suís Charles-Ferdinand Ramuz (1878-1947) va conéixer uns Alps encara tradicionals que li serveixen d'escenari, però també de protagonista, a les seues singulars novel·les. Cims d'espante reflexiona sobre la condició humana i fa sentir l'omnipresència de la muntanya en una societat tradicional.

El novelista suizo Charles-Ferdinand Ramuz (1878-1947) conoció unos Alpes aún tradicionales que le sirven de escenario, pero también de protagonista, a sus singulares novelas. Cumbres de espanto reflexiona sobre la condición humana y hace sentir la omnipresencia de la montaña en una sociedad tradicional.

LP, L03-L01-LP-L09-L08-L29-LP

B20 ROBERTS, David: Annapurna, la otra verdad, Tushita, 2019.

El periodista i muntanyenc David Roberts fa una interessant anàlisi de l'expedició francesa de 1950 que va aconseguir coronar l’Annapurna i, sobretot, dels relats públics que d'ella es van fer. Confronta la versió oficial de Maurice Herzog (també inclosa en aquesta selecció) amb els esclaridors testimoniatges de Lachenal, Terray o Rebuffat. És recomanable llegir conjuntament les obres d’Herzog i de Roberts.

El periodista y montañero David Roberts hace un interesante análisis de la expedición francesa de 1950 que logró coronar el Annapurna y, sobre todo, de los relatos públicos que de ella se hicieron. Confronta la versión oficial de Maurice Herzog (también incluida en esta selección) con los esclarecedores testimonios de Lachenal, Terray o Rebuffat. Es recomendable leer conjuntamente las obras de Herzog y de Roberts.

LP-L01-L03-LP-L19-LP

B21 SALTER, James: En solitario, El Aleph, 2005.    (Está AGOTADO)

Antic pilot militar estatunidenc, James Salter (1925-2015) es va dedicar a la novel·la i els guions cinematogràfics. En solitari narra les aventures pels Alps d'un solitari escalador. Aquesta novel·la va nàixer d'un guió que li havia encarregat Robert Redford, però que no va arribar a filmar-se. Si la llibreria Patagonia no pot aconseguir el llibre, un dels organitzadors de l'activitat prestarà un exemplar.

Antiguo piloto militar estadounidense, James Salter (1925-2015) se dedicó a la novela y los guiones cinematográficos. En solitario narra las andanzas por los Alpes de un solitario escalador. Esta novela nació de un guion que le había encargado Robert Redford, pero que no llegó a filmarse. Si la librería Patagonia no puede conseguir el libro, uno de los organizadores de la actividad prestará un ejemplar.

AGOTADO

B22 SCOTT, Doug: El ogro, Desnivel, 2018.

El conegut alpinista britànic Doug Scott (1941) narra el descens de l'Ogre (Karakorum) amb les dues cames trencades ajudat per Chris Bonington i altres companys.

El conocido alpinista británico Doug Scott (1941) narra el descenso de El Ogro (Karakorum) con las dos piernas rotas ayudado por Chris Bonington y otros compañeros.

LP-L03-LP-L01-L08-LP

B23 SEETHALER, Robert: Toda una vida, Salamandra, 2017.

Robert Seethaler (1966) es un actor, director y escritor austríaco. Toda una vida narra la existencia de Andreas Egger en una aldea de los Alpes desde el inicio del siglo XX, confrontado a los radicales cambios de las sociedades de montaña. El protagonista permanece fiel a la naturaleza durante toda una vida. Escrito con un estilo pulcro y austero.

 LP-L01-L03-LP-L18-LP-L21-LP-L28-LP-L19-LP

B24 SIMPSON, Joe: El sonido de la gravedad, Desnivel, 2012.

El britànic Joe Simpson (1960) ens va fascinar amb Tocant el buit, el relat de la seua escruixidora supervivència després d'un accident als Andes en 1985. Ara ens brinda un relat de ficció ambientat, com no, en l'ambient de l'alpinisme.

El británico Joe Simpson (1960) nos fascinó con Tocando el vacío, el relato de su estremecedora supervivencia tras un accidente en los Andes en 1985. Ahora nos brinda un relato de ficción ambientado, cómo no, en el ambiente del alpinismo.

LP-L09-L08-L01-L03-LP

B25 STECK, Ueli: El siguiente paso, Desnivel, 2018.

L'alpinista suís Ueli Steck (1976-2017) es va fer cèlebre per l'audàcia i rapidesa de les seues ascensions en solitari. En aquest llibre narra les seues expedicions, però també les seues pors i dubtes.

El alpinista suizo Ueli Steck (1976-2017) se hizo célebre por la audacia y rapidez de sus ascensiones en solitario. En este libro narra sus expediciones, pero también sus miedos y dudas.

LP-L01-L03-LP

 

LECTORS  de CIM25llibres  (si vols participar en el projecte com a lector  demana'ĺ)
Lectors autoritzats a retirar llibres en llibreria Patagonia
 
LP Llibreria Patagonia (Ángel Sáez) L01 Maruxa Ramírez L02 Jorge Cruz
L03 Ximo Tormo L04 Vicent Vilar L05 Rosa Artés
L06 Armand Congost L07 Isidro Cantarino L08 Juanvi Hoyos 
L09 Rosa Asensio  L10 Enrique Expósito L11 Víctor Manzanares
L12 Vícky Campomanes L13 Sandra Schuller   L14 José Albelda
L15 Amparo Assucena  L16 Laura Cervera  L17 Joan Requena
L18 Zacarías Díez  L19 Fernando Olba   L20 Victoria Carceller
L21 Francisco Goerlich  L22 Gabi Borràs   L23 Carmen-Murta Martínez
L24 Amparo Esteban     L25 Óscar Arauz    L26 Carmina Gil   
L27 Adolfo Santamaría  L28 Imma Cabanes  L29 Antonia Ferrer
L30 Boro Pons    
   ¿te apuntas? escribe a Juanvi    
     

 

 

Para finalizar el proyecto se ha procedido a sortear un libro para cada uno de los 14 participantes activos en el proyecto.

Cada lector agraciado podrá retirar su libro en librería Patagonia.

Tras devolver los libros prestados y repartir los sorteados, quedarán 9 libros en depósito en el CIM, que se utilizarán previsiblemente para obsequiar o premiar a los socios, participantes o colaboradores en proyectos o actividades futuras.

Jorge Cruz (devolver) B10 ESPEDAL, Tomas: Caminar (o el arte de vivir una vida salvaje y poética); Siruela, 2008.
Jorge Cruz B17 MCDONALD, Bernardette: Escaladores de la libertad. La edad de oro del himalayismo polaco, Desnivel, 2015.
Fernando Olba B01 BERGER, John: Una vez en Europa, Alfaguara, 2015.
Antonia Ferrer B07 CORONA, Mauro: Fantasmas de piedra, Altair, 2011.
Paco Goerlich B02 BOWMAN, William Ernest: Al asalto del Khili Khili, Barrabés, 2001.
Enrique Expósito B04 BUZZATI, Dino: Los indómitos de la montaña, Gallo Nero Ediciones, 2016.
Zacarías B05 CALDWELL, Tommy: Push. La aventura de un escalador más allá de los límites, Desnivel, 2018.
Imma Cabanes B06 CHERRY-GARRARD, Apsley: El peor viaje del mundo. La expedición de Scott al Polo Sur, Desnivel, 2017.
Gabi Borrás B08 DAUMAL, René: El Monte Análogo, Atalanta, 2006.
Maruxa Ramírez B12 HARRER, Heinrich: La Araña Blanca. Historia de las escaladas de la pared N del Eiger, Desnivel, 2016.
José Albelda B13 HERGÉ: Tintín en el Tíbet, Juventud
Víctor Manzanares B14 HERZOG, Maurice: Annapurna, primer 8.000, Desnivel, 2010.
Rosa Asensio B15 HOHL, Ludwig: Escalada, Editorial Minúscula, 2008
Ximo Tormo B24 SIMPSON, Joe: El sonido de la gravedad, Desnivel, 2012.
Juanvi Hoyos B25 STECK, Ueli: El siguiente paso, Desnivel, 2018.
   
 CIM
B03 BUKREEV, Anatoli, DEWALT, G.V.: Everest 1996. Crónica de un rescate imposible, Desnivel, 2017.
 CIM B09 DIEMBERGER, Kurt: K2 El nudo infinito, Desnivel, 2016.
 CIM B11 FERRARI, Marco A.: Freney 1961. La gran tragedia del Mont Blanc, Desnivel, 1998.
 CIM B16 KUKUCZKA, Jerry: Mi mundo vertical, Desnivel, 2017.
 CIM B18 MCDONALD, Bernardette: Guerreros alpinos. La historia heroica del alpinismo esloveno, Desnivel, 2016.
 CIM B19 RAMUZ, Charles-Ferdinand: Cumbres de espanto, Plaza y Janes, 1970. Hay otra edición más reciente titulada El gran miedo en la montaña, Montesinos, 1988.
 CIM B20 ROBERTS, David: Annapurna, la otra verdad, Tushita, 2019.
 CIM B22 SCOTT, Doug: El ogro, Desnivel, 2018.
 CIM B23 SEETHALER, Robert: Toda una vida, Salamandra, 2017

 

 

1994-2019 25 anys CIM, projecte presentat al Programa d'Ajudes culturals de la FEMECV
Recorda que en participar en qualsevol activitat del CIM, declares la teua assumpció de responsabilitat.
<Llistat de totes les Activitats del CIM>

 

 

Compartir